a

Заштитник грађана Саша Јанковић уручио је данас музичару и књижевнику Марку Шелићу Марчелу награду "Прави мушкарац", која афирмише позитивне моделе понашања међу јавним личностима у циљу постовања људских права, родне равноправности, толеранције, хуманости и ненасиља.

Јанковић је рекао да је важно да друштво препознаје појединце који дају позитиван пример понашања младим људима, јер је време такво да деца све мање траже узоре у родитељима.

"Неизмерно сам захвалан, као отац, што у ово време имам на кога да покажем и кажем не мораш бити као ја, буди као неки од ових људи", рекао је Јанковић на додели награде у УК Пароброд.

Он је истакао да је Шелић добар узор јер представља оличење система вредности који је конструктиван, критичан и смислен, "који зна да каже ''не'' и зна да каже ''да'', који зна да похвали и зна да се извини".

Музичар и књижевник Марко Шелић Марчело посветио је награду свом тиму и навео да је то потврда да њихов рад није невидљив и друштвено небитан.

"Свако ангажовано стваралаштво настаје из једне личне и дубоке потврде да одговорите на друштвену неправду. Има једна новоскована именица ''неиздрж'', то је када имате неиздрж према душтвеној неправди", објаснио је Шелић.

Награда "Прави мушкарац", која се додељује поводом обележавања Међународног дана борбе против насиља над женама, основана је са идејом да њени добитници буду поједицни који дају позитиван пример понашања, првенствено у поштовању људских права и борби против насиља. Прошлогодишњи добитник ове награде је био заштитник грађана Саша Јанковић.

Одлуку да награда "Прави мушкарац" 2014. године буде додељена Шелићу донео је жири, у цијем саставу су били цртач стрипова и први добитник ове награде Марко Сомборац, омбудсман Саша Јанковић, редитељ Стеван Филиповић, водитељка Сузана Златановић (Луна Лу) и представница Ариаса, Центра Е8, Драгана Јовановић.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol