a

Заштитник грађана Саша Јанковић одржао је данас предавање студентима друге и треће године Криминалистичко полицијске академије у Београду и том приликом их упознао са радом и надлежностима овог органа. Како је рекао, Заштитнику грађана се скоро 20 хиљада грађана обрати годишње, а поднесе се пет хиљада притужби.

Преко седамдесет процената препорука Заштитника грађана државни органи спроводе без одлагања, што је много већи проценат него извршење судских пресуда у Србији, које су обавезне законом. Показало се да Србија није осуђена на просечност, истакао је омбудсман.

На предавању заштитник грађана се осврнуо на почетке успостављања институције омбудсмана у свету, упознао студенте са надлежностима заштитника грађана у Србији, а кроз примере притужби које добија од грађана објаснио је начин рада. Разговарајући о људским правима, Јанковић и студенти су се посебно задржали у области јавног морала, заштите права мањина и евентуалном злоупотребом тих права.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol