a

da30122014.jpgЗаштитник грађана Саша Јанковић одржао је предавање полазницима Дипломатске академије у Београду и том приликом им представио рад и надлежности Заштитника грађана, истакавши да је основна идеја институције Oмбудсмана контрола власти.

Јанковић је навео де је прошле године утврдио хиљаду неправилности у раду државних органа на штету грађана. Како је рекао, Oмбудсман нема овлашћења да санкционише те органе због начињених пропуста у раду, него препорукама их упућује како да их исправе. Снагом ауторитета и аргумената ова институција је успела да се те препоруке изврше у преко 90 процената, што је изнад европског просека.

У овој држави нема одговорности, државна управа не изискује квалитет свог рада и кадра, али верујем да Србија није осуђена на просечност, рекао је Јанковић.

Омбудсман и полазници Aкадемије су се посебно осврнули на потребу заштите и унапређења права мањина и актуелна збивања у нашем друштву.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol