a

Ни једног тренутка нисам тврдио да је Војнобезбедносна агенција током Параде поноса прекршила закона, већ да сам добио сазнање да се то десило, што сам био дужан да проверим. Ово је био први случај због које се заштитник грађана, и то кад ради свој посао, излаже таквој врсти оптужби које му стављају "крст издајника на чело", изјавио је данас заштитник грађана Саша Јанковић на седници Одбора за контролу служби безбедности.

Као једини начин изласка из овакве ситуације, а да при томе држава и систем безбедности буду јачи, Јанковић је навео управо контролу коју треба да обави заштитник грађана, што подразумева да провери сва документа не износећи их у јавност, а да касније о томе обавести и Дом Народне скупштине.

Заштитник грађана је навео да већ седам година обавља контролу служби безбедности, а да до сада није било никаквих проблема, те да је питање да ли су сви до сада кршили закон или ВБА и министар одбране у овом тренутку нису спремни да се повинују закону.

Говорећи о инциденту за време прошлогодишње Параде поноса када је пребијен брат премијера, Јанковић је рекао да није спорно да се то десило, да су у томе учествовали припадници Војске Србије и ВБА, као и да је јавности дао извештај Сектора унутрашње контроле МУП-а. Такође, тужилаштво ће утврдити да ли има елементата кривичног дела, додао је Јанковић и поновио упитао зашто ВБА и Министарство обране одбијају да он провери сумњу.

Министар одбране Братислав Гашић изјавио је да Заштитнику грађана нису достављена тражена документа и видео снимци, јер се они налазе у Вишем јавном тужилаштву и чекају одоборење тужилаштва да их дају заштитнику.

"Нисмо имали намеру да вас увредимо и сакријемо било шта, али ми још нисмо добили одговор тужилаштва да ли смемо да доставимо тражена документа, још чекамо, јер морамо да будемо уверени да је то у складу са законом, да не угрожавамо предистражни постука који је у току", рекао је Гашић.

Гашић је казао да је он наложио да се истражи све око инцидента на Паради поноса, али да је истрага обустављена јер је Прво основно тужилаштво започело истрагу и од њих узело сав доказни материјал.

По завршетку скоро шесточасовне седнице тог тела закључено је да су Заштитник грађана и Министарство одбране различито тумачили законске регулативе и позивања на одредбе ЗКП-а. Одбор је позвао Заштитиника да убудуће, уколико наиђе на неку неправилност, најпре обавести надлежне, а потом са тим изађе у јавност.

Седница Одбора је заказана поводом навода о неправилностима у раду Војнобезбедносне агенције које је у јавност изнео Заштитник грађана.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol