a

Поводом забране руководства београдског Сава центра да невладина организација Геј-стрејт алијанса одржи заказану конференцију за штампу у изнајмљеном термину, Заштитник грађана Саша Јанковић изјавио је данас:

„Хомофобија и дискриминација немају допуштено нити легитимно место у Србији. Недозвољен и несхватљив потез руководства Сава центра мора бити исправљен, а одговорност за велику штету нанету тој јавној институцији и друштву утврђена. Просто је несхватљиво како је једна, у суштини значајна културна и друштвена институција главног града попут популарног Сава центра, могла себи дозволити дискриминаторски потез какав је забрана одржавања конференције за штампу невладине организације која се бави заштитом људских права и чије су основне смернице „равноправност, солидарност, ненасиље и толеранција“.

Упркос шокантној одлуци и образложењу челних људи Сава центра, реакција јавности и државних институција, попут Министарства за људска и мањинска права и Министарства културе, охрабрују нас у закључку да ће овакви хомофобични инциденти бити све ређи, и да ће разумевање, поштовање и заштита индивидуалних, групних и друштвених различитости у потпуности превладати нетолеранцију и дискриминацију“.

Јанковић је о овом случају разговарао и са омбудсманом Града Београда, Душанком Гаћешом, која ће, с обзиром на своја непосредна овлашћења, у вези рада градских институција предузети неопходне кораке из своје надлежности.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol