a

b_300_0_16777215_00_images_stories_19315.jpegГенерални директор Директората Европске комисије за суседску политику и проширење Кристијан Данијелсон састао се данас са заштитником грађана Сашом Јанковићем, повереником за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољубом Шабићем, повереницом за заштиту равноправности Невеном Петрушић и директорком Агенције за борбу против корупције Татјаном Бабић.

На заједничком састанку у просторијама Заштитника грађана челници независних институција упознали су високог представника Европске комисије о свом раду и надлежностима.

Саша Јанковић је том приликом истакао да први пут редован годишњи извештај Заштитника грађана почиње констатацијом да је стање људских права у Републици Србији забрињавајуће. „Неки усвојени закони на нормативном плану унапређују остваривање људских права, али се у пракси не примењују“ рекао је Јанковић. Он је додао да се у Србији о реформама много говори, али се мало ради, такође је присутна политизација државних органа, као и недостатак храбрости државних службеника да укажу на неправилности у раду. По речима омбудсмана стање у медијима није задовољавајуће: они који се критички изражавају етикетирају се као непријатељи, а значајан проблем је и „цурење информација“ из државних органа у медије.

Данијелсон сматра важним упознавање са ставовима независних институција у вези са спровођењем реформи, које за циљ имају пуноправно чланство Републике Србије у Европској унији. Како је рекао, Поглавље 23 је обимно и врло значајно за сваку земљу која се налази на путу придруживања, а током преговора посебна пажња ће бити посвећена проблемима које у свом раду уочавају независне институције.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol