a

b_300_0_16777215_00_images_stories_nis_02042015_2.jpegЗаштитник грађана Саша Јанковић представио је јуче студентима Правног факултета у Нишу надлежности и овлашћења Заштитника грађана и подсетио их, као будуће правнике, да јe основ свих људских права достојанство грађана.

Навео је да се грађани највише жале на потпуно бесмислене процедуре, одговоре администрације које неоправдано дуго чекају, на решења без образложења. Истакао је и да је превише донетих стратегија, акционих планова, нових закона, подзаконских аката, а да при том недостаје да администрација буде санкционисана када не ради добро.

b_300_0_16777215_00_images_stories_nis_02042015.jpegДоказ да Србија може боље и другачије показује податак да у 88 одсто поступака у којима је утврђена неправилност, државни органи и органи локалне самоуправе отклањају тај пропуст, навео је заштитник грађана. Али је и истакао да није задовољан тиме и да су његови Годишњи извештаји из године у годину све критичнији.

Студенти су се највише интересовали за права лица лишених слободе, Модел закона о родној равноправности, расну дискриминацију и доступност информација од јавног значаја.

Трибину на Правном факултету у Нишу организовала је студентска организација "Права студентска прича", а трибина је била отворена за студенте, професоре и грађане.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol