a

b_300_0_16777215_00_images_stories_16042015.jpegЗаштитник грађана Саша Јанковић рекао је данас у Нишу да се права и слободе не добијају на сребрном тањиру и да грађани не треба да чекају да завреде пажњу државних органа.

"Никад довољно грађанског активизма који је саставни део демократије", рекао је Јанковић новинарима поводом уручења награде "Шетач" коју додељује четврту годину заредом организација "Проактив" за грађански активизам.

Јанковић је додао да би живели у организованијем друштву када би грађански активизам налазио више места у институцијама и када би институције више уважавале иницијативе грађана.

Према његовим речима, у Србији су, као и у другим земљама, данас најугроженији они са лошим материјалним стањем и рањиве групе.

Економска криза превише утиче на њих и ми нисмо нашли адекватне механизме да онима којима је тешко не буде још теже, напоменуо је заштитник грађана.

Награда "Шетач" додељује се у шест категорија, а о награди одлучују прошлогодишњи добитници.

Овогодишњи добитници су Саша Јанковић, новинари Драгана Сотировски и Озрен Рашић, градски већник Милан Пешић, као и Александра Страхињић, Горан Младеновић и Миливоје Јовановић.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol