a

b_300_0_16777215_00_images_stories_labris_23042015__1.jpeg

ЛГБТ организације у Србији су данас у Медија центру у Београду обележиле 25 година активизма представљањем и потписивањем Платформе за јачање улоге организација цивилног друштва у циљу ефикасне заштите права и побољшања квалитета живота грађана и грађански другачије сексуалне оријентације и родног идентитета у Републици Србији.

ЛГБТ Платформу су потписали/е представници/це организација: Асоцијација Дуга, Гејтен-ЛГБТ, Изађи, Лабрис, Queeria центар, Парада поноса Београд и Сигуран пулс младих. Потписници/це платформе су истакли/е да је она настала из потребе ЛГБТ заједнице да организације које се боре за права ЛГБТ особа у тој борби буду јединствене, да дефинишу међусобну сарадњу као и сарадњу са другим организацијама које су фокусиране на поштовање, остваривање и заштиту људских права. На скупу је истакнуто да је циљ Платформе друштво без дискриминације. Такође је наведено да су ЛГБТ особе свакодневно дискриминисане у различитим областима, Уставом гарантовано право на слободу окупљања се сваке године доводи у питање и зависи од политичке воље, а само у последњих месец дана су четири особе претучене због претпостављене сексуалне оријентације. Потписнице и потписници су истакли да ће сарађивати са државним институцијама, како би им дали подршку да раде боље, али и да ће радити на оснаживању ЛГБТ особа и на смањењу хомофобије и трансфобије у нашем друштву. На скупу је најављено да ће осим поменутих ЛГБТ организација, које се сматрају оснивачима Платформе, овај документ потписати и организације Национални демократски институт, Хартефакт фонд, Civil Rights Defenders и ЈУКОМ.

Овом скупу је присуствовала и представница стручне службе Заштитника грађана.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol