a

Др Зорица МршевићОвогодишње обележавање  Осмог марта у Београду, под слоганом „Сто први пут ти кажем“у организацији коалиција женских група протекло је у знаку бранитељки људских права. Централни догађај  одржан је у Центру за културну деконтаминацију у Београду на коме су  говориле истакнуте активисткиње, новинарке, уметнице и представник Министарства  за људска и мањинска права.

Заменица заштитника грађана за родну равноправност и и права особа са инвалидитетом др Зорица Мршевић, подсетила је на основне поставке УН Декларације о бранитељима људских права из 1999. године као и  делове прошлогодишњег Извештаја Хине Џилани, који се односе на жене Србије које су ангажоване као бранитељке људских права.

Учесници скупа у Центру за културну деконтаминацију су потом у поворци без инцидената, уз добро полицијско обезбеђење, прошли централним деловима града, застајући испред Владе и Народне скупштине Републике Србије (где је одржана и конференција за штампу), да би завршила на Тргу Републике. Осим осмомартовског обележја, цео догађај био је обојен протестом против актуелне интервенције цркава у погледу Закона о забрани дискриминације па се захтевало хитно враћање закона у процедуру уз протесте против клерикализације српског друштва. И улична поворка је била обојена визуелно преовлађујућим заставама дугиних боја ЛГБТ покрета, па се може сматрати да је догађај унеколико имао и карактер спонтаног марша хомосексуалног поноса (гаy приде марцх).
Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol