a

Заштитник грађана Саша Јанковић и Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић апелују да се при извештавању о животима грађана, чак и када се ради о јавним личностима, много више пажње поведе о приватности и елементарној тактичности, као елементима људског достојанства.

Начин на који је у јавност пласирана вест о одласку познатог глумца Драгана Николића у болницу не само да је противан обавези чувања тајности податaка о здравственом стању, већ је нанео непотребно и непримерено узнемирење његовој породици, која се обратила заштитнику и поверенику.

Јанковић и Шабић подсећају на обавезу свих запослених у здравственим институцијама да заштите право на приватност пацијента и породице. Истовремено, иако ни један ни други орган нема контролна овлашћења према медијима, заштитник и повереник апелују на медијске посленике да, зарад тиража и сензационализма, не жртвују достојанство и тактичност према људима, који, чак и када су јавне личности, имају право да у одређеним ситуацијама буду „остављени на миру“.

Два независна контролна органа подсећају и да кодекс новинарске професије стриктно прописује поштовање људског достојанства и пажљив и професионалан, одговоран однос  према људима.

Одговорно би требало да се понашају и грађани који на друштвеним мрежама преносе различите информације, укључујући и оне са потенцијално узнемирујућим садржајем.  Поштовање достојанства личности није само обавеза која произлази из кодекса неке професије, него и опште начело сваког друштва које поштује права грађана.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol