a

b_300_0_16777215_00_images_stories_seksualno_iskoriscavanje_09062015.jpegЗаменица заштитника грађана за права детета и родну равноправност Гордана Стевановић говорила је данас на скупу у Београду на коме су представљени прелиминарни резултати Првe националне студије о друштвеном проблему сексуалног злостављања деце у Републици Србији,  коју  je урадио Инцест траума центар.

Гордана Стевановић је указала да је од изузетног значаја подизати свест јавности о постојању сексуалног злостављања и сексуалног искоришћавања деце као и појавним облицима ове врсте насиља, због чега је посебно поздравила спровођење прве студије оваквог типа у Србији. Поред тога, Стевановић је нагласила да је потребно радити више на механизму заштите, превенције и сузбијања злостављања деце, а посебно на успостављању адекватних механизама за дететову рехабилитацију, опоравак и спречавању секундарне виктимизације.

Прелиминарни резултати студије  показали су да  су девојчице изложеније сексуалном насиљу од дечака. Од укупног броја деце која преживе  ову врсту насиља  88.4% су девојчице, а 11.5% су дечаци, односно, од петоро деце која су била изложена сексуалном насиљу  четири су девојчице према једном дечаку.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol