a

b_300_0_16777215_00_images_stories_obuka_izvestaj.jpegЈеднодневна обука о писању извештаја за запослене у Стручној служби Заштитника грађана одржана је у Београду, 26. јуна 2015. године, у сарадњи са USAID Пројектом за реформу правосуђа и одговорну власт.

Обуку је одржао Џозеф Кристоф, директор Института за јавну одговорност организације Management Systems International и бивши директор Канцеларије за одговорну власт САД, која се бавила оценом делотворности америчких програма и припремала различите врсте извештаја за амерички Конгрес. Обуци, чији је циљ био унапређење квалитета различитих врста извештаја које објављује Заштитник како би били што боље прилагођени потребама разних циљних група (грађана, стручне и шире јавности, доносилаца одлука, итд)  присуствовало је 24 запослених у Стручној служби Заштитника грађана као и два заменика заштитника грађана.

Кроз анализу извештаја о насиљу у школама Канцеларије за одговорну власт САД разговарано је о значају и техникама јасног формулисања поруке извештаја, различитим принципима којима се руководимо приликом писања извештаја, значају пажљивог планирања процеса израде извештаја и израде доследне структуре извештаја (дедуктивна вс. индуктивна структура), итд.