a

b_300_0_16777215_00_images_stories_28092015.jpegСрбија има добар правни оквир који регулише доступност информација од јавног значаја и институцију Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности којој нема шта да се замери, али се још не може рећи да смо у потпуности освојили ово право, рекао је заштитник грађана Саша Јанковић на скупу поводом Међународног дана права јавности да зна.

Јанковић је нагласио да Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, у условима у којима је извршење закона инцидентно, остварује одличан резултат. „Суштина рада Повереника треба да буде да констатује да је орган јавне власти правилно поступио, а не - као што је то сада у 99 одсто случајева - да констатује да је држава погрешно поступила и да треба да да тражену информацију“, додао је он.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић је поручио да у примени Закона о слободном приступу информацијама има неспорних резултата, али да проблема и инцидената још има много, о чему говори велики број жалби том органу. На скупу су уручена признања онима који дају допринос остваривању права јавности да зна.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol