a

Тужиоци обављају веома одговоран посао у друштву у коме вредности нису учвршћене, a етичке и моралне норме нису претерано снажне и битне, због чега норме права постају још значајније, истакао је данас заштитник грађана Саша Јанковић на конференцији „Унапређење Законика о кривичном поступку“ у београдском Аеро клубу.

На конференцији, коју је организовало Удружење тужилаца Србије уз подршку Мисије ОЕБС у Србији, Јанковић је рекао да су тужиоци у Србији довољно стручни и имају довољан капацитет за свој рад, али да на жалост није сигуран да и постојећи правни оквир прати захтеве које се пред њих стављају.

Заштитник грађана је исказао бојазан да у недостатку закона о бесплатној правној помоћи грађани лошијег материјалног стања могу осетити оштрију и дужу оштрицу правде од грађана бољег имовинског стања који су се озбиљније огрешили о закон.

Уколико би поједини делови полиције били саставни део тужилаштва, променио би се садашњи противречан и парадоксалан однос тужилаца и полиције у истражном поступку, указао је председник Удружења тужилаца Србије Горан Илић. Како је рекао, тренутно тужилац је надређен полицији када је у питању откривање кривичних дела и починилаца, али за свој рад полиција не одговара тужиоцу, већ старешинама унутар полиције.

Шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Девенпорт је нагласио да је законодавство један од темеља правног оквира сваке државе, а да је независно и непристрасно судство гарант за остваривање основних људских права у неком друштву.

Председница Друштва судија Србије Драгана Бољевић је рекла да су нажалост и ЗКП као и многи други закони донети у "стању сталне реформе" правосуђе, и да су честе измене тих прописа, те остају неусклађене и непримењиве у пракси. За независно и ефикасно судство треба обезбедити стабилност система, рекла је Бољeвић.


Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol