a

Сходно Oдлуци Владе Р.Србије регистрација избеглица се више не врши тако што се свима који дођу у Србију додељује статус азиланта, него се региструју као избегла лица која су се пријавила да су у процесу миграције кроз нашу државу. Као тражиоци азила евидентирају се само они који изразе намеру да ће тражити азил у Србији, на који начин ћемо имати стваран број тражилаца азила у Србији, указао је данас заменик заштитника грађана Милош Јанковић на седници скупштинског Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва.


Jанковић је изразио задовољство што су на овај начин отклоњени досадашњи недостаци при регистрацији избеглица. Он је на седници одбора, на којој се разматрало актуелно стање у збрињавању тражилаца азила - миграната, похвалио рад и напоре државних органа у збрињавању избеглица. Упозорио је, међутим, да треба ојачати капацитете тих органа, јер се може догодити да се број миграната повећа уколико западне земље покрену процес враћања тражилаца азила и миграната у земље транзита.

Заменица заштитника грађана за права детета и родну равноправност Гордана Стевановић је на седници одбора указала на посебан положај рањивих група, првенствено жена и деце. Стевановић је истакла значај отклањања пропуста у раду надлежних органа када је реч о деци без родитељске пратње. Она је такође указала на значај благовремене и ефикасне размене информација између надлежних центара за социјални рад од тренутка уласка деце без родитељске пратње до изласка из наше државе.
Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol