a

b_300_0_16777215_00_images_stories_sasa_30112015.jpegЗаштитник грађана Саша Јанковић упознао је данас учеснике састанка Генералне скупштине Европске мреже националних институција за људска права (The European Network of National Human Rights Institutions - ENNHRI) са закључцима међународне конференције „Изазови у остваривању људских права у избегличкој/мигрантској кризи“, која је недавно одржана у Београду. Јанковић је нагласио да је на основу закључака са београдске конференције мрежа европских омбудсмана дефинисала за предстојећи период своје циљеве и активности у вези са поштовањем људских права избеглица/миграната. Заштитник грађана се током састанка одвојено сусрео са Нилсом Муижниексом, Комесаром Савета Европе за људска права, и разговарао о заштити и унапређењу људских права у Србији.

b_300_0_16777215_00_images_stories_sasa_30112015_1.jpegОбраћајући се члановима европске мреже Нилс Муижниекс је представио горуће проблеме Европе, међу којима је, као основни, издвојио избегличко-мигрантску кризу. Он је напоменуо да се са овим проблемом први пут сусрео 2013. године када је Заштитник грађана Републике Србије, организовао посету Центру за азил у Боговађи, што га је подстакло да започне системско праћење овог питања.

Састанак Генералне скупштине Европске мреже националних институција за људска права ове године одржава се 30. новембра и 1. децембра 2015. године у Утрехту, у Холандији.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol