a

У Републици Србији постоје сви услови за остваривање слободе вере и вероисповедања, али поједина у јавности отворена и у правном систему недоречена питања, као што су напет однос две муслиманске верске заједнице, повраћај национализоване црквене имовине, регистрација појединих верских заједница и повремени напади на вернике, верске службенике и објекте најчешће малих и непризнатих цркава и верских заједница нарушавају неометано и потпуно испољавање верских слобода грађана. 

То је истакао републички заштитник грађана Саша Јанковић, у данашњем разговору са Специјалном известитељком Савета УН за слободу религије или вероисповести Асмом Јахангир, која борави у Београду.

Јанковић је истакао да је остваривање верских слобода и права  у покрајини Косово бременитије неупоредиво већим тешкоћама, укључујући и физичко уништавање верских објеката и отворено насиље према верницима и свештеницима мањинских религија.

Специјална известитељка УН посебно је била заинтересована за степен осетљивости државних органа на питања дискриминације и говора мржње, основ за законско разликовање верских заједница на традиционалне и нетрадиционалне, начин организовања и садржину предмета веронауке у школама, став полиције према заштити безбедности припадника нерегистрованих верских група, положај Рома, остваривање верских слобода лица лишених слободе и друга практична питања остваривања верских слобода.

До 5. маја, до када остаје у Србији, Асма Јахангир разговараће са председницама Народне скупштине и Врховног суда РС, ресорним министрима, представницима цивилног друштва, верских заједница и међународних организација, а предвиђена је и посета Новом Саду, Суботици, Нишу и Новом Пазару, као и посета КиМ. Њен извештај биће разматран на Трећем комитету Генералне скупштине УН.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol