a

Заштитник грађана Саша Јанковић позива све учеснике предизборне кампање, као и грађане којима се учесници избора обраћају, на максималну одговорност и толеранцију, те поштовање слова и духа изборних прописа како би изборна права грађана била остварена у стварној демократској атмосфери.

Заштитник посебно осуђује сваку врсту насиља, сматрајући га опасним и вишеструко штетним и апелује на све изборне такмаце, њихове чланове и симпатизере да у свакој ситуацији покажу да се политичка власт не осваја нити брани песницама и силом, већ аргументима. Грађани Србије имају право на, и заслужују достојанствено политичко надметање, а не ружне и недостојне сцене.

Заштитник грађана подсећа да јавност о дешавањима од јавног значаја мора бити обавештавана не само истинито и благовремено, већ и целовито. To право грађана, прописано Уставом, требало би да поштују сви који, користећи најразличитија средства комуникације, обавештавају грађане о догађајима – па и политичке странке и то како оне на власти, тако и оне које на власт претендују.

 Републички омбудсман још једном подсећа да се у изборној кампањи не смеју употребљавати јавне службе и ресурси, задовољавати здравствене и социјалне потребе грађана. Нема места агресивности у кампањама „од врата до врата“, а предизборне активности у школама и са ученицима, у обдаништима, играоницама и сличним просторима са децом недопуштене су и крајње непримерене. Свако приморавање, застрашивање или поткупљивање грађана да подрже или не подрже одређену политичку опцију недозвољено је и кажњиво.

Заштитник грађана се недавно састао са шефом ограничене изборне посматрачке мисије ОЕБС-а, амбасадором Герт-Хинрих Аренсом (Geert-Hinrich Ahrens) са којим је разговарао о остваривању и заштити права грађана Србије на слободне, демократске изборе.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol