a

 dsc08441.jpg

Представници Заштитника грађана, на челу са заменицом Заштитника грађана за права детета Тамаром Лукшић-Орландић и замеником Заштитника грађана за права лица лишених слободе Милошем Јанковићем, посетили су (од 11.-14. маја 2009.) Sindic – институцију омбудсмана Каталоније у Барселони.

Циљ радне посете коју је организовала Мисија ОЕБС-а у Србији био је повећање капацитета институције Заштитника грађана, преносом знања и искустава Каталонског Омбудмсна у областима права детета и права лица лишених слободе.

Први део програма посете био је посвећен комуникацијској стратегији Sindic-a и њиховим искуствима у односима са јавношћу.

Као што је и било предвиђено програмом посете, део делегације Заштитника грађана задужен за права детета  посетио је  Генерални директорат за бригу о деци и адолесцентима Владе Каталоније и дечије прихватилиште ТАLАIА. Други део делегације задужен за права лица лишених слободе, посетио је савремени затвор Can Brians 1 .

Програм посете у области права детета обухватао је упознавање са начином израде и садржајем посебне интернет странице за децу у оквиру интернет сајта Каталонског омбудсмана, као и са стратегијом за учешће деце у раду Sindic –а.

Посебан део радне посете односио се на израду промотивног пакета за основне и средње школе које је каталонски омбудсман припремио и циркулисао свим школама у Каталонији. Централни део програма у области лица лишених слободе односио се на израду . стратегије комуникације и методологије мониторинга установа у којима су смештена лица лишена слободе.

Током посете остварен је дијалог по свим питањима из програма и сагледане предности и мане представљених активности каталонског омбудсмана као путоказ за будући рад Заштитника грађана у овим областима.

Договорена је скорашња посета представника Каталонског Омбудсмана Заштитнику грађана, као наставак подршке у остваривању планираних активности

 

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol