a

Заменица Заштитника грађана за права детета Тамара Лукшић – Орландић, и чланица Савета за права детета Заштитника грађана Невена Вучковић Шаховић, учествовале су 19. и 20. маја 2009. године на четвртом заседању Мреже омбудсмана за децу Југоисточне Европе (CRONSEE), у Дубровнику (Хрватска). Тема скупа „Деца и конфликтни разводи – приступ деце домаћем, међународном и европском правосуђу“, окупила је представнике тринаест институција омбудсмана за децу ЈИЕ, који су разменили своја законодавна и практична искуства у приступу овој значајној, али, уједно, и врло осетљивој теми.

На конференцији су учествовале и председница Комитета УН за права детета, Јанги Ли, председница Евопске мреже омбудсмана за децу (ENOC), Емили Логан, дечји омбудсман Ирске, као и један број експерата из Велике Британије, Француске, Русије, Грчке и земље домаћина. Потписивањем Меморандума о сарадњи Мреже омбудсмана за децу ЈИЕ,  до тада пројекат Канцеларије Омбудсмана АП Војводине и норвешке организације Save the Children, прерастао у неформалну Мрежу институција из региона ЈИЕ у циљу  заштите и промоције дечјих права на националној и међународном нивоу , као и размене и  ширења  информације, сарадње и оснаживања чланица Мреже.

Чланице Мреже  усвојиле су и заједничко саоштење којим су дале свој заједнички глас да се на предстојећем заседању Савета за људска права УН донесе одлука о потреби отпочињања израде посебног опционог Протокола на Конвенцију о правима детета, којим би се омогућило подношење индивидуаних жалби Комитету УН за права детета о кршењу права детета.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol