a

b_300_0_16777215_00_images_odbor-21092016-1.jpegДанас је заштитник грађана Саша Јанковић представио свој извештај за 2015 годину Одбору за људска и мањинска права и равноправност полова, оцењујући да су стање права грађана у Србији током извештајне године обележиле економске недаће и мањак правне сигурности, а најугроженији је био обичан грађанин. Како је рекао, грађани су осећали разлику између онога што пише у закону и оно што су доживљавали у животу.

Са друге стране, Србија је чистог образа прошла кроз изазов мигрантске кризе, а добро је сарађивала и са суседним земљама, због чега заслужује похвале, рекао је Јанковић, додајући да је смањен број притужби грађана против Србије у Стразбуру.

Он је критиковао доношење закона по хитном поступку, као и честе измене које доводе до тога да се са прописима не упознају ни државни службеници, а камоли грађани. Извештај показује да се закони не примењују исто на све, рекао је Јанковић и додао да је број притужби прошле године био повећан за 28 одсто.

Посебно рањиве групе су биле јако сиромашни, деца, жене, млади, старије особе, Роми, пацијенти у психијатријским болницама, оболели од тешких болести, новинари, ЛГБТ, организације и заговорници људских права...
Навео је и да је у Србији број извршених препорука благо пао, оценивши да то није добар тренд.

Представљајући извештај, омбудсман је рекао и да медијски закони нису допринели да медији буду слободнији, те да многим медијима на локалу прети гашење, док су се неки нашли у нетранспарентном власништву.
Јанковић наводи и да је порастао број физичких напада и других притисака на новинаре у 2015. подсетивши да нису решени случајеви убистава новинара из претходног периода.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol