a

b_300_0_16777215_00_images_20161006Kraljevo.jpegГрађани Београда, и не само Београда, окупљају се и протестују не зато што не воле државу и желе да се свађају са њом, него зато што траже државу, оценио је данас у Краљеву заштитник грађана Саша Јанковић. Он је на трибини у Скупштини града грађанима рекао да је веома поносан на грађане који кажу да држава мора да има законе, институције, полицију која треба да штити безбедност, суд који расправља имовинске односе и администрацију која ради свој посао.

Ако људи имају поверење у институцију Заштитника грађана, то није зато што омбудсман екстремно добро ради свој посао, него зато што покушава да примењује оно што у законима пише и да користи своју савест, рекао је Јанковић.

Како је рекао, власт у више од 80 одсто случајева поступи према препорукама Заштитника грађана и оценио је да има пуно сјајних људи у државним органима. Али због чињенице да неки не раде свој посао како треба, сенка пада на све. Поставио је питање да ли је могуће да Србија у 21. веку, након што је потписала Европску конвенцију о људским правима и даље не зна шта је дужност државе.

b_300_0_16777215_00_images_20161006Kraljevo2.jpegНије дужност државе да не спречава остваривање људских права, да не разбија демонстрације и протесте. Дужност државе је да подстиче на законит и правилан начин изражавања и задовољства, и незадовољства грађана, истакао је Јанковић.

Ја као државни орган то знам, и то радим, поручио је он.

На трибини грађанима се обратио и директор Комитета правника за људска права Милан Антонијевић.

Заштитник грађана је Краљево посетио у склопу његових редовних активности, и иако градски челници нису имали времена за састанак са њим, раније у току дана имао је корисне разговоре са представницима градске администрације.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol