a

Заштитник грађана Саша Јанковић поздравља брзо и конкретно поступање Министарства здравља које је у поступку надзора установило тешке пропусте у лечењу преминулог дечака из Лознице, а онда предузело одлучне мере.

„Деценијама уназад се одговорност за лекарске грешке прикривала на свим нивоима и Министарство здравља је по први пут решило да прекине ланац лажне колегијалне солидарности. Због тога има подршку Заштитника грађана, као независног контролора, у даљем унапређивању надзора и одговорности у здравственом систему Србије. То је у интересу пацијената, али и огромне већине савесних здравствених радника на које пада сенка због тога што је несавесна мањина заштићена“, став је заштитника грађана Саше Јанковића.

Заштитник додаје да терет беса и незадовољства јавности због случајева несавесног рада у здравству не би требало да падне на целу здравствену струку. Она мора много боље и искреније да сама искорењује корупцију и небригу за пацијенте, али већина медицинара ради најодговорнији посао предано, са малом платом, а без довољно услова за рад и стручно усавршавање, сматра национални омбудсман.

Заштитник грађана је, иначе, од Министарства здравља одмах по трагичном догађају затражио да изврши стручни надзор и обавести га о резултатима, али овај пут Министарство није чекало на опомену независног контролора, већ је и само брзо радило свој посао. Јанковић је 2011. године јавно симболично поцепао своју здравствену књижицу да би скренуо пажњу да „обичан грађанин“ не може да оствари право на правовремено и квалитетно лечење без корупције, злоупотребе или жртвовања сопственог достојанства.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol