a

Црногорски заштитник људских права и слобода (омбудсман) Шућко Баковић обавестио је заштитника грађана Сашу Јанковића да је контролисао законитост поступања према недавно ухапшеној групи грађана Србије у Црној Гори и да од четрнаест лица која су задржана, тринаест није имало никакву примедбу на професионалност полиције током хапшења и полицијског задржавања, док је један имао примедби на грубост током самог хапшења, али не и касније.

Контролни тим црногорског омбудсмана посетио је српске држављане у просторијама полиције дан након хапшења. Примедбе једног лица на прекомерну употребу силе приликом лишавања слободе црногорски омбудсман даље испитује, а остали нису имали замерке на поступање службених лица. Сви они оспоравају разлог за хапшење, али су ухапшени по налогу надлежног тужиоца, а црногорски омбудсман, као и српски, не контролише рад тужилаштва. Баковић је Јанковићу пренео да ће наставити да прати поштовање права ухапшених грађана Србије.

Омбудсмани Србије и Црне Горе редовно сарађују у контроли поштовања права грађана две државе.

Двадесет држављана Републике Србије лишени су слободе 15. октобра у Црној Гори због сумње да су планирали напад на државне институције Црне Горе током изборне ноћи, од којих је шест убрзо пуштено, док су остали и даље лишени слободе.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol