a

b_280_0_16777215_00_images_konferencija-25112016-1.jpegСамо у претходне две седмице две жене су страдале у породичном насиљу јер су их до смрти тукли њихови партнери, рекла је данас заменица заштитника грађанина за родну равноправност Гордана Стевановић отварајући конференцију „Свеобухватни приступ борби против насиља над женама" у Народној скупштини.

Она је изразила наду да ће измене закона омогућити ефикасније решење проблема насиља у породици и да ће Србија успети да исправи недостатке у раду својих институција ради заштите жртве насиља и кажњавања насилника.

Нормативни оквир је важан, али треба видети и како поступају надлежне институције и шта се предузима када се јави жртва насиља, напоменула је Стевановић и додала да треба јасно послати поруку да је насиље забрањено и да ће одговорни бити кажњени.

Доношењем новог закона идемо и на тему личне одговорности. Стевановић је указала да постоје државни органи и институције у којима се понављају пропусти у раду у случајевима породичног насиља.

b_280_0_16777215_00_images_konferencija-25112016-2.jpegМорамо да ојачамо ресурсе и да имамо довољан број запослених који могу да се баве проблемом породичног насиља и да ти људи буду оспособљени, јер само тада можемо да поставимо питање личне одговорности и пропуста који су се дешавали, напоменула је Стевановић.

Полиција, тужилаштво, судови и центри за социјални рад су кључне институције у спречавању породичног насиља чије су најчешће жртве жене, изјавио је данас председник скупштинског Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић. Усвајањем Закона о спречавању насиља у породици и изменама Кривичног законика, послата је јасна порука насилницима да држава стоји иза заштите жртава.

Шеф Одељења за демократизацију Мисије ОЕБС у Србији Јан Луенебург је истакао да треба примењивати политику нулте толеранције за насиље у породици и насиље над женама. Он је оценио да се са насиљем над женама сусрећу све земље и да је та врста насиља један од највећих проблема за побољшање положаја жена.

 

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol