a

Заменица заштитника грађана за права особа са инвалидитетом и старијих Владана Јовић посетила је данас са сарадницима Удружење за афирмацију дечјег стваралаштва „Свитац“ које окупља децу са сметњама у развоју и промовише њихове таленте.

Удружење „Свитац“ је невладино и непрофитно удружење, основано ради остваривања циљева у области социјалне интеграције и инклузије деце и омладине са сметњама у развоју у све видове друштвеног живота, и промовисања социјалне инклузије. Људи који чине чланове удружења су искључиво професионалци који већ дуго раде са децом са развојним потешкоћама: професори музике, глумци, дефектолози, професори физичког и плеса, музички продуценти. Током посете је са члановима удружења разговарано о активностима и пројектима које реализује ово удружење, као и о проблемима са којима се сусрећу у свом раду. Након обиласка просторија и радионица удружења које су се одржавале током посете представника Заштитника грађана констатовани су значај и неопходност постојања удружења која се баве овом врстом активности у што већем броју, али и потреба да се ова врста активности, преко потребна деци са аутизмом, организује и у оквиру редовних васпитних, образовних и социјалних установа, односно кроз различите сервисе подршке.

Неопходно је да органи власти створе и олакшају услове за функционисање овакве врсте подршке, пружањем системске и сталне помоћи и подршке и успостављањем стабилног и дугорочног система финансирања.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol