a

Управа граничне полиције је обавестила Заштитника грађана да је Нацртом закона о странцима, који се у скупштинској процедури очекује у марту 2017. године, предвиђено да се страним држављанима којима је одбијен улазак у Републику Србију, издаје стандардизован образац са разлозима одбијања, а да ће се, имајући у виду упућену препоруку, размотрити могућност да текст обрасца буде преведен на арапски, фарси и урду језик. Такође, на састанку Управе граничне полиције са представницима АД Аеродром „Никола Тесла“ размотрени су сви детаљи и аспекти сачињавања Идејног пројекта адаптације просторије у коју се смештају странци,  којима је на аеродрому одбијен улазак у Србију.

Заштитник грађана је у обављању послова Националног механизма за превенцију тортуре (НПМ) 07. октобра 2016. године посетио Станицу граничне полиције Београд на Аеродрому „Никола Тесла“ у циљу праћења поступања по препорукама упућеним 2015. године. О овој посети је сачињен извештај, у којем су поновљене препоруке да се обезбеде адекватне просторије за смештај странаца којима је одбијен улазак у земљу, као и да се омогући боравак на свежем ваздуху. Упућена је и нова препорука да се сачини образац о правима и правном положају ових странаца на језицима које највише њих говори.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol