a

Заштитник грађана најоштрије осуђује бруталан физички напад и покушај линча активиста Иницијативе младих за људска права у Бешкој, које су оправдале поједине организације и медији.

„Крајње сам забринут због све вишег степена политичког насиља које у Србији, као и због атмосфере све јачег друштвеног конфликта у коме се неки државни органи понашају као стражари одређене политичке организације, а не чувари реда и закона. Батинање и шутирање на поду младих активиста не може се оправдати било каквим њиховим речима и транспарентима. Оно представља физичку конкретизацију тренда политичке агресије, на који ова институција годинама упозорава јавност. Насиље и право јачег не смеју да владају Србијом и позивам и друге државне органе да прекину да ту опасност по наше друштво толеришу“, истиче заштитник грађана Саша Јанковић.

Заштитника грађана додатно забрињавају наводи да полиција није реаговала на време, као и да жртвама није дат полицијски записник, нити могућност да га виде. Те тврдње Заштитник ће проверити у поступку контроле.

У међувремену, очекује се од полиције и других надлежних органа да, као што ефикасно поступају у случајевима недопустивих вербалних претњи против неких државних функционера, буду делотворни у привођењу правди батинаша који верују да су недодирљиви. Пре тачно годину дана вандалски су разбијени прозори и излози на Кући људских права и демократије и то до данас није расветљено, иако су просторије Куће у строгом центру Београда, на 50 метара од канцеларије председника Републике Србије.

На јучерашњој трибини једне политичке странке у Бешкој, присталице те странке физички су напале активисте Иницијативе младих за људска права у Србији, пошто су они на трибини развили свој транспарент и прекинули говорника.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol