a

Заштитник грађана изражава дубоку забринутост због најаве почетка принудне наплате пољопривредницима дуга за доприносе и обавезно социјално осигурање, који укупно износи преко 90 милијарди динара.

„Дуг пољопривредника према јавним фондовима је огроман. Многи су већ у таквој социјалној ситуацији да не могу да га плате. Тим људима ће ради дуга бити продавана имовина и тако ће бити у још горој ситуацији, а обавезе ће морати да наставе да плаћају. Зато је моја дужност да јавно поставим питање правичности, правилности и одмерености законских решења, односно поштовања уставног начела социјалне правде. Како ће Народна скупштина и Влада одговорити на њега њихово је право, али морају да разумеју да проблем постоји и неће нестати, већ само расти, ако се нешто не промени“, саопштава заштитник грађана Саша Јанковић.

Дуг сеоских газдинстава према држави достигао је 90,8 милијарди динара и Пореска управа је почела да шаље опомене о износу пореза због чега би многи дужници могли да остану без њива. У основи оваквих мера је законско решења по коме сваки власник пољопривредног газдинства, без обзира на величину поседа, мора да плати исту основицу за пензионо и здравствено осигурање од око 96.000 динара годишње. На ту неправду су упозоравали пољопривредници у обраћању Влади пре две године, најављена је чак и промена прописа Закона у ПИО фонду, али помака нема.

Заштитник грађана позива надлежне да сагледају материјални положај пољопривредника, неједнаке могућности плаћања власника малих газдинстава и великих поседа, али пре свега слику села из којих млади одлазе, а остају стари са минималним пензијама.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol