a

Поводом обележавања Међународног дана матерњег језика, Заштитник грађана указује да се језичка и културна разноликост чувају и развијају не само законима, већ и свим расположивим мерама и механизмима са циљем да се у областима културе и образовања, медијима и службеној употреби језика и писама штити и промовише употреба и неговање матерњег језика.

Имајући у виду поступке пред овим органом, Заштитник грађана изражава наду да ће надлежни државни органи препознати значај и коначно креирати језичку политику и пре свега, деци у најранијем узрасту, кроз образовање, књиге и медијске прилоге омогућити да негују и употребљавају матерњи језик и да развијају мултијезичност.

Генерална скупштина Организације УН за образовање, науку и културу прокламовала је 1999. године Дан матерњег језика, као сећање на студенте који су 21. фебруара 1952. године убијени у Даки у Источном Пакистану, данас Бангладешу, јер су протестовали због тога што њихов матерњи језик није проглашен званичним.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol