a

b_280_0_16777215_00_images_Pasalic-1.jpegСкупштина Србије изабрала је данас Зорана Пашалића за заштитника грађана Србије. Пашалић је рођен 1958. године у Београду. За његов избор гласала су 142 посланика. Пре избора је био председник Прекршајног апелационог суда у Београду. На ту функцију именован је 2010. године. За судију Прекршајног суда именован је 2003. године.

Мандат заштитника траје пет година и иста особа може највише два пута узастопно да буде бирана на ту функцију.

Омбудсман као независан орган штити права грађана и контролише рад органа државне управе, органа надлежног за правну заштиту имовинских права и интереса Србије, као и других органа и организација, предузећа и установа којима су поверена јавна овлашћења.

----

Пашалић: Вршићу функцију у складу са најбољим традицијама српског права

Новоизабрани заштитник грађана Зоран Пашалић изјавио је данас да ће вршити функцију у складу са најбољим традицијама српског права и српског Устава. Пашалић је новинарима у Скупштини после полагања заклетве рекао да су свим грађанима врата отворена и да ће моћи да дођу у инститицију заштитника грађана, буду саслушани и да ће им се помоћи у складу са овлашћењима и позитивним прописима и Уставом Србије.

"Познати конституционалиста Алексис де Токвил рекао је да је Устав ледена вода која хлади политичку моћ и гледаћу да у оквиру те флоскуле и делујем", казао је Пашалић.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol