a

b_300_0_16777215_00_images_orca-i-zastitnik-2102017.jpegЗаштитник грађана поздравља вишегодишње активности и јавна иступања удружења ORCA, чиме је остварен значајан утицај на унапређивање и спровођење прописа, као и промену културе и ставова грађана у вези са добробити животиња и заштитом животине средине, изјавио је данас заштитник грађана Зоран Пашалић у разговору са председником овог удружења Елвиром Буразеровићем.

Добробит животиња је појам и концепт који је широко прихваћен у научној јавности и као такав уграђен у међународно и домаће законодавство и односи се на „животиње чији опстанак зависи непосредно од човека“, рекао је Буразеровић и додао да његово удружење спроводи активности у сарадњи са државним и локалним институцијама, националним и међународним организацијама, образовним институцијама, као и свим грађанима који подржавају његову мисију.  Успостављање сарадње са Заштитником грађана, стога, од изузетног је значаја за удружење ORCA, рекао је председник овог удружења.

Пашалић и Буразеровић су се сагласили о успостављања сарадње две институције како би се даље омогућило спровођење прописа у вези са добробити животиња, заштитом животне средине, као и заштитом корпуса људских права.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol