a

fotka mala.jpgУ борби против дискриминације жена на радном месту неопходна је континуирана едукација грађана и грађанки, адвоката/киња и стручних тимова, као и сарадња државних и невладиних институција које се баве овом тематиком – закључци су састанка заменице Заштитника грађана за родну равноправност др Зорице Мршевић са представницама Секције жена УГС „Независност“, шведске невладине организације Kvinna till Kvinna и SIDA пројекта Шведске Амбасаде у Београду, који је одржан у понедељак, 13. јула.

Циљ састанка је био успостављање сарадње између Заштитника грађана, секције жена синдиката УГС „Независност“ и шведских донаторских организација, као и изналажење начина даљег финансирања SOS линије (пројекат Секције жена) који је до сада био подржан од стране Kvinna till Kvinna, а која је најавила повлачење из Србије. Поменути пројекат је помогао великом броју жена изложених насиљу и дискриминацији на радном месту, а престанак рада SOS линије довео би до великог губитка на овом пољу у даљој борби.

У погледу сарадње са заменицом Заштитника грађана наведене су могућности да се адвокаткиње SOS линије ангажују на тренизнима о родној равноправности и радним правима које у оквиру УННИФЕМ-овог пројекта организују за локалне омбудсмане заменица републичког Заштитника грађана и заменица покрајинског Омбудсмана. Такође је истакнута могућност учествовања у брошури SOS-а о правима жена на тржишту рада. Договорено је да се досадашања пракса размене искустава и упућивања одређених предмета у оба правца настави.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol