a

b_300_0_16777215_00_images_gradjani-prijepolja-.jpegУглавном жалећи се на имовинске проблеме и неефикасан рад судова, за десет година, Заштитнику грађана притужило се 125 житеља Пријепоља, којима је пре пет година омогућена и електронска комуникација са Заштитником грађана. Само на тај начин, овој институцији обратило се више од 100 грађана.

Желећи да је учини још доступнијом, заштитник грађана Зоран Пашалић покренуо је у Београду акцију „Отворених врата“ и личних сусрета са грађанима, а како би омогућио и онима који нису из Београда да са њим разговарају, акција „Отворених врата“ добила је свој наставак кроз „Дане омбудсмана“.

b_300_0_16777215_00_images_predsednik-opstine-prijepolja.jpeg„Схватио сам да многи грађани нису у могућности да дођу до заштитника грађана, најчешће због недостатка финансија и зато смо им ми, као тим, пошли у сусрет. Ове радне посете назвали смо „Дани омбудсмана“ у намери да обиђемо што више општина и институција преко којих грађани остварују своја различита права и како би смо се боље упознали са свим проблемима који их муче“, рекао је данас заштитник грађана Зоран Пашалић у Пријепољу.

Без обзира за на географски део Србије и менталитет становника који ту живе, најчешће се притужбе које долазе из Пријепоља односе на проблеме имовинско правне природе, као што је то случај у готово свим градовима Србије, рекао је Пашалић наводећи да су одмах иза притужбе на спорост судова, а треће по реду оне које се односе на недовољно добру управу. С обзиром на економску ситуацију у целој Србији, не изостају ни они проблеми који муче све наше грађане, а који се односе на незапосленост, права из радног односа и нерешена стамбена питања.

b_300_0_16777215_00_images_mediji-prijepolje.jpeg„Ја сам данас обавио разговоре са шест грађана, а сигуран сам да би их било више да су знали да ћу овде остати цео дан. Институција заштитника грађана и ја лично ћемо се потрудити да њихове проблеме решимо. Са становишта заштите људских права брзина у решевању по притужбама грађана је посебно битна и не можемо сматрати да је неки проблем успешно решен, ако то није урађено брзо и благовремено, поручио је Пашалић у Пријепољу.

b_300_0_16777215_00_images_nevladini-prijepolje-.jpegПашалић се током посете Пријепољу, сем са грађанима и представницима локалне власти, састао и са руководиоцима Центра за социјални рад и Дома здравља, представницима Полицијске управе, Бошњачког националног вијећа и организација цивилног сектора. Представници локалне самоуправе упознали су заштитника грађана са притужбама које стижу до њих и истакли да се оне мање више не разликују од притужби на нивоу државе. Такође су нагласили да немају никаквих притужби на верске, међунационалне или етничке односе у општини

Пре радне посете Пријепољу заштитник грађана обишао је, од свог именовања, још пет општина и градова у Србији у намери да широм отвори врата грађанима за проблеме из надлежности омбудсмана.

 

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol