a

b_300_0_16777215_00_images_Soder-2.jpegОд почетка мигрантске кризе Заштитник грађана у континуитету прати стање у овој области, нарочито положај осетљивих и рањивих група, рекао је данас заштитник грађана Зоран Пашалић у разговору са шефом УНХЦР-а у Србији Ханс Фридрихом Шодером.

Заштитник грађана редовно обилази прихватне центре за мигранте како би извршио увид у смештајне капацитете и упознао се са проблемима корисника ових установа, уједно и пратио поступање надлежних према мигрантима и тражиоцима азила. Идентификација миграната и тражиоца азила је неопходан процес, рекао је Пашалић и додао да процедуре које се у таквим поступцима спроводе не смеју угрозити њихова права.

Посебно питање је интеграција деце миграната школског узраста у образовни систем. Свесни смо да су мигранти у највећем броју случајева само у транзиту, али без обзира на дужину боравка у нашој земљи сматрамо да је у најбољем интересу деце да буду укључени у школски систем, нагласио је Пашалић.

Ханс Фридрих Шродер је рекао да Србија у односу на друге земље води рачуна не само о збрињавању миграната већ и о њиховој регистрацији и нагласио да је задатак његове организације да усмери посебну пажњу најугроженијима. Међу њима се налазе и малолетници без пратње који су изложени вишеструким повредама права.

 

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol