a

b_300_0_16777215_00_images_potpisivanje-sporazuma.jpeg

Заштитник грађана Зоран Пашалић потписао је јуче у Димитровграду са амбасадором Републике Бугарске у Београду Радком Влајковим Споразум о бесповратним средствима за спровођење пројекта „Повећање доступности Заштитника грађана грађанима који живе у унутрашњости Србије“. Потписивању споразума присуствовала је и бугарска омбудсманка Маја Манолова.

Захваљујући се Амбасади Републике Бугарске на подршци, Пашалић је рекао да реализација пројекта има за циљ јачање културе људских права, социјалне правде и посвећености европским принципима, као кључним демократским вредностима. Такође, од изузетног значаја је и информисање јавности о концепту људских права, као и надлежностима Заштитника грађана у овој области, истакао је Пашалић.

b_300_0_16777215_00_images_ngo-dimitrovgrad.jpegИнституција Заштитника грађана мора бити доступна свим грађана Србије, укључујући и оним у мањим срединама, изјавио је Пашалић и додао ће током посета градовима и општинама, поред пријема притужби грађана на рад органа јавне власти разговарати и са представницима општинских и градских власти о остваривању права грађана на локалном нивоу.

b_300_0_16777215_00_images_setnja-dimitrovgradom.jpegЗаштитник грађана је до сада примио 78 притужби грађана из Димитровграда, који се најчешће притужују на повреду права у области заштите имовине и поштовања закона. У области права националних мањина грађани указују на проблеме на које наилазе приликом нострификације диплома и образовања.

Пашалић је рекао да грађани треба да скрену пажњу на своје проблеме, а да  је задатак Заштитника грађана њихово решавање. Спровођење пројекта омогућиће да питања заштите грађанских права и права мањина буду решена за краће време него што је то било раније, нагласио је Пашалић.

b_300_0_16777215_00_images_bugarska-ombudsmanka.jpegЗаштитник грађана Зоран Пашалић и омбудсманка Републике Бугарске Маја Манолова разговарали су о унапређењу сарадње две институције у области заштите људских и мањинских права.  

У разговору са представницима цивилног друштва, који је уследио након потписивања споразума, представљeни су проблеме са којима се грађани свакодневно суочавају.

b_300_0_16777215_00_images_polaganje-cveca-na-spomeniku.jpegТоком посете Димитровграду, заштитник грађана Зоран Пашалић, амбасадор Радко Влајков и бугарска омбудсманка Маја Манолова положили су цвеће на гроб бугарском револуционару Василу Левском.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol