a

b_300_0_16777215_00_images_17052018-5.jpegНа згради Заштитника грађана је, поводом обележавања Међународног дана борбе против хомофобије, бифобије и трансфобије (IDAHO/T) развијена застава дугиних боја, чиме је особама другачије сексуалне оријентације и родног идентитета на симболичан начин пружена подршка и указано на проблеме са којима се ове особе свакодневно суочавају.

Развијању заставе су, осим Гордане Стевановић, заменице заштитника грађана, присуствовали и чланови Савета за родну равноправност Заштитника грађана и невладине организације Гејтен.

 

 

-----------

Кристиан Ранђеловић из организације ,,SPECTRUM XY“ одржао је данас предавање представницима и представницама Заштитника грађана о положају интерсексуалних особа у Републици Србији, као и о проблемима са којима се ове особе суочавају. Како је навео, број особа које се рађају као интерсексуалне није тако мали као што се представља у јавности, а медицина је до сада углавном ишла у правцу јасне и конкретне поделе на мушки и женски пол, тако што је децу која су рођена са нејасним полним карактеристикама тежила да прилагоди друштвено прихватљивим очекивањима.

b_300_0_16777215_00_images_17052018-1.jpegУ последње време видимо да долази до неких промена, да се у таквим случајевима не интервенише на телу детета, већ да се здравствено прати, наводи Ранђеловић.

Стигма, страх и стид су битан део идентитета интерсексуалних особа, о чијим проблемима јавност није довољно информисана зато што о томе сви ћуте, и институције и породица из којих долазе, рекао је Ранђеловић.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol