a

                        alt            alt

У оквиру редовних мониторинг посета социјалним установама за одрасла лица, заменица Заштитника грађана др Зорица Мршевић и начелница у Стручној служби Косана Бекер, у петак, 11. септембра, посетиле су Дом „Збрињавање“ за слепа и слабовида лица у Панчеву.

У комуникацији са директорком Дома, корисницима и запосленима, тим Заштитника грађана се упознао са условима смештаја корисника, њиховом свакодневицом, општом организационом структуром те установе као и плановима за побољшање. Општи утисак је да je стандард живљења у овом Дому доста низак, велики је број корисника смештених по собама, недовољно санитарних чворова, видљив је недостатак компјутера и програма за слепе и слабовиде, као и мало рекреативних активности и терапија. Ситуацију усложњава и структура корисника који сем проблема са видом често имају комбинацију неке физичке или менталне дисфункције, што комбиновано са старошћу доводи до тога да је половина корисника непокретна. Охрабрују напори управе и корисника да у сопственим пластеницима и воћњаку производе сезонско поврће и воће за потребе корисника, по чему је ова институција сигурно међу боље организованим у Србији.


Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol