a

Мирно решавање сукоба не значи нужно тражење компромиса, односно половичних решења, већ је неопходно схватити да постоје и људи који другачије мисле, као и сагледавање ситуације из њиховог угла – указао је Заштитник грађана Саша Јанковић на данашњој конференцији посвећеној Међународном дану решавања сукоба, у Општини Нови Београд.

Говорећи о истутуцији Заштитника грађана Јанковић је подсетио да осим решавања притужби на рад органа управе и осим контролисања законитости рада државне администрације Затитник грађана посредује и у пружању добрих услуга:»Држава нема право да од грађана захтева да правду истерују на суду, јер је њена дужност да што брже и правичније оствари права грађана», нагласио је Саша Јанковић.

Поводом обележавања Међународног дана решавања сукоба -15. октобра- Конференцију је организовала Градска општина Нови Београд у партнерстству са Центром за алтернативно решавање сукоба и Партнерима за демократске промене Србија.

На Конференцији је представњен пројекат «Центар за превенцију и превазилажење сукоба у локалној заједници“, у оквиру кога је формирана служба за помоћ решавања сукоба  медијацијом. Служба је доступна свим градским институцијама на територији општине Нови Београд.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol