a


b_300_0_16777215_00_images_stories_debata_o_govoru_mrznje.jpeg

Негативни догађаји у Србији у последње време директна су последица говора мржње који је више од деценије присутан, оправдаван и преношен путем медија, оцењено је на данашњем скупу у београдском Медија центру у организацији Иницијативе младих за људска права.

Учествујући у дебати „Говор мржње и креирање атмосфере насиља“ заштитник грађана Саша Јанковић је нагласио да се у Србији деценијама гајио и оправдавао говор мржње, тако да треба исто толико времена да се сузбију његове последице. „Насиље је веома чест резултат говора мржње, и ако чекамо да настане насиље, онда смо у велоком заостатку“, рекао је републички омбудсман и додао да држава не сме  да чека одлуке суда, већ мора да радити превентивно у искорењивању говора мржње.

На скупу је такође истакнуто да је усвајањем Закона о забрани дискриминације начињен велики корак ка законском регулисању ове области, али одредбе у закону су недоречене у смислу начина деловања суда у случају подношења тужби због говора мржње. Овај недостатак умногоме отежава процесуирање починиоце ових кривичних дела.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol