a

b_300_0_16777215_00_images_stories_oebs24.jpeg

Приоритетни задатак  државних и других органа власти треба да буде доследно спровођење постојећих закона, како би остваривање загарантованих људских права у свакодневном животу била ефикасна – нагласио је данас Заштитник грађана Републике Србије Саша Јанковић поводом обележавања 10. децембра, Међународног дана људских права у београдском Студенстском културном центру, у организацији Уједињених Нација у Србији.

Ове године Међународни дан се обележава под слоганом „Прихвати различитост - искорени дискриминацију“, у оквиру кога је вођена и посебна кампања „16 дана активизма против насиља над женама“.

Са аспекта институције која прати остваривање права грађана и рад органа управе, заштитник грађана се критички осврнуо на стање у нашем друштву, истакавши да велики број притужби грађана упућених омбудсману указује на непоштовање загарантована права, посебно у области радног односа, социјалног права, права на суђење у разумном року и права на достојанство грађана. То говори о неквалитетном раду органа управе и стога не можемо у потпуности бити задовољни стањем људских права у држави. Како је истакао, институција посебну пажњу поклања најдискриминисанијим групама као што су жене, деца, особе са инвалидитетом и националне мањине, посебно Роми, избегла и расељена лица. Посебно су незаштићени и неке групе као што су новинари, или грађани који указују на пропусте органа власти.

Јанковић је истовремено додао да има разлога и за оптимизам, с обзиром да су државни органи почели да исказују сензибилитет према неопходности остваривања загарантованих права грађана, тиме што се озбиљно бави санкционисањем насиља у друштву, или пружа већу заштиту угроженим групама.

Са посебним задовољством је примљена информација да је Закон о равноправности полова обогаћен значајним амандманским побољшањима пред коначним усвајањем у Народној скупштини, за шта се Заштитник грађана и сам јавно залагао.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol