a

b_300_0_16777215_00_images_stories_jasminka_milutinovic1.jpeg

Јасминка Милутиновић, штрајкачица из Трикотаже  

Заменица Заштитника грађана др Зорица Мршевић посетила је штрајкачице глађу у  новопазарској Трикотажи и ближе се упознала са актуелним социјалним проблемима Новог Пазара. Показало се, наиме, да у Новом Пазару не штрајкују само раднице Трикотаже, којима је ускраћен социјални програм, отпремнине и повезаност радног стажа.

Њихова ситуација је само најдрастичнија, јер већ двадесет дана штрајкују глађу, док се сви који могу да реше проблем и који су до њега довели, правдају ненадлежношћу, ћутањем «Београда» и сл..

Заборавља се да у Новом Пазару већ четири и по године штрајкују и радници «Војина Поповића», некада једног од најпросперитетнијих новопазарских предузећа, који оно што је остало од њега, бране својим животима, поливајући се бензином и претећи самоспаљивањем на појаву полиције и приватних обезбеђења. Такође, у самом центру града, продаја објекта од културног значаја довео је до још једне драме, протестног затварања у објекат породица које имају и судску пресуду против оних које називају незаконитим купцима. У свим ситуацијама понавља се иста женска прича, јер су у свим ситуацијама жене те које су остављене од свих, своје нагомилане нерешене егзистенцијалне проблеме почеле да решавају на начин очајања и самодеструкције. У свим ситуацијама је иста и «правда» јачег, а то су они који могу да плате приватне батинаше, и за које очито не постоје институције, закони, судске пресуде.

Заменица Заштитника грађана др Мршевић сусрела се у Новом Пазару и са Решадом Хоџићем, чланом Градског већа као и представницима новопазарских невладиних организација Дамад и Урбанин. Анализирана је ситуација и договорено је да се свим средствима помогне штрајкачица глађу у остварењу њихових захтева, али да је неопходно да се садашњи драстичан вид штрајка прекине због здравственог стања штрајкачица и он пређе у неку блажу форму до испуњења њихових захтева, као и да се одговорни идентификују и против њих покрену одговарајући судски поступци.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol