a

b_300_0_16777215_00_http___www.ombudsman.rs_images_stories_predsednik_i_zastitnik.jpegПредседник Републике Србије Борис Тадић посетио је институцију Заштитника грађана и разговарао са заштитником грађана Сашом Јанковићем и његовим заменицима, Тамаром Лукшић – Орландић, др Гораном Башићем, др Зорицом Мршевић и Милошем Јанковићем.

У радном делу посете, заштитник грађана и његови заменици информисали су председника Тадића о основним активностима и досадашњим резултатима рада Заштитника грађана у домену заштите и унапређења људских права, која су представљена кроз права националних мањина, детета, особа са инвалидитетом и лица лишених слободе.

Након радног састанка председник Тадић је обишао просторије у којима ради Стручна служба Заштитника грађана, упознао се са основним проблемима запослених, који се огледају пре свега у недостатку адекватног простора за рад и истакао снажну подршку у будућем раду ове институције.  

На крају посете, председник Борис Тадић и заштитник грађана Саша Јанковић обратили су се представницима медија и информисали их о основним темама разговора са данашњег радног састанка.