a

alt

Поводом Oсмог марта, међународног Дана жена, у  зрењанинском Културном центру, одржана је трибина на тему "Други поглед на 8. март" у организацији Зрењанинског едукативног центра и Културног центра Зрењанина.

Заменица Заштитника грађана др Зорица Мршевић је упознала присутне са значајем обележавања 8. марта за савремени женски покрет и информисала о актуелним тенденцијама у домену родне равноправности. Нагласила је данашњи значај активистичког приступа у области женске солидарности, али и важност сећања на борбу некадашњих активистичких и политичких визионарки и реформаторки у целом свету, њихове напоре у постизању радних права жена, заштити жена од насиља, остваривања социјалне правде, као и ширењу простора за еманципацију жена изван свих државних, етничких, верских граница и подела.  Подсетила је, такође, да  су данашње прославе Осмог марта организоване од стране жена у Србији аутентичан израз интереса жена да се повећа њихова политичка и свака друга видљивост у друштву и разумеју вишеструке дискриминације у оквиру маргинализованих група. Истакла је да су радничка права жена тема овогодишњег обележавања Осмог марта.

Гости вечери били су и Александар Мартон, председник СО Града Зрењанина, Радмила Аралица из ЗЕЦ-а, Драгана Радловачки Грозданов, заменица заштитника грађана задужена за заштиту права детета и равноправност полова Града Зрењанина, Ласло Тот, председник локалног Савета за запошљавање и Калина Рајовић начелница Општинске управе Житиште, заменица председнице комисије за родну равноправност СО Житиште.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol