a

alt

Поводом обележавања 8 марта, Међународног дана жена, одржан је округли сто на тему "Породично насиље од препознавања до заштите институција и активности Заштитника грађана у области родне равноправности" у Пчињском управном округу у Врању, у организацији  СОС Врање Одбора за људска права.

Повод за одржавање округлог стола био је и представљање  резултата истраживања из области породичног насиља на подручју Пчињског округа, под називом "Рад институција у заштити од насиља у породици на подручју Пчињског округа". Основни метод истраживања био је анализа података који су добијени у седам општина Пчињског округа у 2008. и првој половини 2009. године, Ауторка истраживања је проф. др Невена Петрушић, деканица Правног факултета у Нишу.

На округлом столу говорила је др Зорица Мршевић, заменица Заштитника грађана, која је представила рад институције републичког Заштитника грађана у области родне равноправности и насиља над женама као и зрењанински модел мрежне сарадње институција овлашћених да поступају у случајевима породичног насиља.

На скупу су присуствовали представници свих надлежних локалних институција који се у свом раду срећу са проблемом насиља у породици а потребу појачане институционалне сарадње у погледу сузбијања породичног насиља истакао је и председник Скупштине општине Врање, др Слободан Стаменковић. Након округлог стола организована је и конференцију за медије о породичном насиљу и људским правима, на којој су говориле др Зорица Мршевић, заменица Заштитника грађана, проф. др Невена Петрушић, деканица Правног факултета у Нишу, ауторка истраживања и дипломирана правница Маја Јовановић, правна консултанткиња СОС телефона Врање.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol