a

b_300_0_16777215_00_images_stories_ova1.jpeg

Заштитник грађана Републике Србије и Покрајински омбудсман организовали су, уз финансисјку помоћ УНИФЕМ-а, округли сто у Андревљу на Фрушкој гори, поводом завршетка пројекта “Родна равноправност у пракси локалних омбудсмана“.

У присуству локланих омбудсмана/ки и/или њихових заменица/ка из Суботице, Крагујевца, Бачке Тополе, Бечеја, Зрењанина и београдске општине Врачар резултате пројекта су представиле др Зорица Мршевић, заменица Заштитника грађана за родну равноправност и права особа са инвалидитетом и Даница Тодоров, заменица Покрајинског омбудсмана.

Основна тема округлог стола је била презентација антидискриминационих одредаба кодекса понашања запослених и функционера у локалној самоуправи, који су израдиле институције Заштитника грађана РС и Покрајинског омбудсмана, као и брошуре Водич кроз институцију омбудсмана: Равноправне/равноправни. У дискусији која је уследила, локални омбудсмани представили су своја гледишта о могућностима имплементације тих допуна и  етичког кодекса понашања локалних функционера и кодекса понашања запослених у локалним самоуправама.

Присутни су се сагласили да ће промовисати примену кодекса у својим градовима и општинама као и у суседним локалним самоуправама у којима нема локалних омбудсмана. Такође су се сложили да рок за имплементацију кодекса и антидискриминационих одредаба буде до краја године.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol