a

b_300_0_16777215_00_images_stories_savet_evropezoka.jpeg

Заменица Заштитника грађана др Зорица Мршевић је разговарала са Mats Ted Drud Jensen-ом, консултантом Савета Европе за истраживање о хомофобији, трансфобији и дискриминацији на основу сексуалне оријентације и родног индентитета, који тренутно борави у Србији и сакупља податаке за истраживање на тему стигматизације ЛГТБ популације.

Том приликом, заменица Заштитника грађана др Зорица Мршевић упознала је госта са мандатом Заштитника грађана, примерима из праксе у области ЛГБТ права, као и релевантним антидискриминативним одредбама позитивног српског законодавства. Такође, изнела је чињенице везане за случајеве медијског и интернетског говора мржње. Посебна пажња поклоњена је околностима везаним за неодржану Параду поноса у 2009. години, као и неповољној атмосфери друштвене конфронтације која је пратила организацију тог догађаја.

Господин Jensen је навео да су на основу његових досадашњих истраживачких резултата, активности организација за заштиту ЛГБТ права кључне у промени друштвене перцепције положаја ове маргинализоване групе. Његов утисак је да у Србији већ постоји врло солидна правна основа за смањивање дискриминације, као и доста енергије, праксе и знања институција за промену садашњег неповољног положаја ЛГБТ особа.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol