a

b_300_0_16777215_00_http___www.ombudsman.rs_images_stories_sasafpn.jpeg

Ауторитет заштитника грађана (омбудсмана) заснива се на политичкој неутралности, као и демократским традицијама и култури друштва, истакао је републички омбудсман Саша Јанковић на предавању студентима треће године Факултета политичких наука у Београду. Он је студенте упознао са надлежностима институције Заштитника грађана у Србији, и упоредио са надлежностима других европских омбудсмана.Навео је пример омбудсмана Велике Британије и Француске, који раде по инструкцији парламента, док се код нас третира као четврта грана власти.

Такође је навео да се препоруке Заштитника грађана извршавају у нешто преко 70 процената, који је заправо и европски просек.
На  интересовање студената шта значи бити омбудсман у Србији, Јанковић је рекао да то понекад личи на донкихотовску борбу, али неко мора направити прве кораке у мењању свести и приступа о поштовању права грађана од стране јавне управе.
Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol