a

alt

Проблематика сигурности информација је све више присутна, а приступ изискује истовремено и усаглашено ангажовање свих релевантних друштвених фактора, истакнуто је на данашњем научно - стручном форуму СИЗИТ 10, другој конференцији о проблематици угрожавања сигурности информација, на Правном факултету у Београду.  

Учесници форума, који је организовао Правни и Електротехнички факултет, као и Удружење ИТ  Ревизор из Београда, говорили су о злоупотреби информационих технологија у разним областима и сигурности информација у здравству, проблему дечје порнографије на интернету, односу академске и верских заједница у одбрани приватности, а чула су се и искуства МУП-а Србије у борби против високо - технолошког криминала.
Заштитник грађана Републике Србије Саша Јанковић је подржао скуп рекавши да је битно да стручњаци причају о овом проблему, јер безбедност обухвата и безбедност електронских мрежа, имајући у виду да се злоупотребом може нанети огромна штета и повреда права грађана. Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић је додао да обиље информација у поседу државе припада друштву, грађанима и треба да буду доступне свима, међутим то носи ризик угрожавања безбедности. Зато је неопходно тачно дефинисати шта је јавни интерес, и шта је безбедност.Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol